Cursul de ‘Bune Maniere’ este un curs interactiv, destinat copiiilor cu varste cuprise intre 7-12 ani, iar metodele de formare sunt diverse combinand partea de instruire teoretică cu jocuri de rol şi alte modalităţi interactive de formare a copiiilor. Copiii vor învăţa să respecte regulile grupului, să fie independenţi, să fie capabili să-şi formeze propriile opinii argumentate, să-şi dezvolte creativitatea, să fie capabili să comunice şi să se integreze uşor în colectivitate.

Cursul abordează bunele maniere în ipostaze din viaţa de zi cu zi a copiiilor: acasă, la şcoală, la joacă, însoţindu-i în diversele roluri pe care copiii şi le asumă de-a lungul zilei. Discuţiile despre „etichetă” vor fi fireşti, copiii fiind determinaţi să descopere singuri faptul că stăpanesc deja bunele maniere sau să se convingă că acestea nu sunt greu de învăţat.

Cursul îşi propune să-i înveţe pe copiii: de ce este nevoie de bune maniere, cum să salute, cum să se îmbrace, cum să interacţioneze cu alţi copii, cum să se comporte în societate, bunele maniere la masă, respectul faţă de adulţi, implicarea în activităţi extraşcolare, comportamentul în mijloacele de transport, cum să fie gazda unei petreceri de copii, ce este punctualitatea s.a.