+4 0727 648 946

ECO-Școala

Visul nostru încă neîmplinit este să ajutăm școlile să devină “verzi” prin montarea de robineți și sistem de iluminat cu senzori, prin amenajarea de acoperișuri verzi, prin dotarea cu pubele pentru colectare selectivă și stații de compost, prin amenajarea de grădini experiențiale și de grădini și miniparcuri în curțile acestora.

Cum a ajuns proiectul în atenția noastră?

Este foarte important pentru noi, pe lângă atelierele de educație de mediu pe care le organizăm împreună cu Asociația Natura Vie, să creăm contextul pentru ca elevii să învețe de mici aspectele practice care țin de protejarea naturii.

Fiind un proiect de anvergură, avem nevoie de tot sprijinul vostru pentru a deveni realitate.

Școala Gimnazială Răchițele este prima școală dotată în proiectul „Eco Școala” cu o seră pentru o gradină experențială, cu puieți de arbori și plante, cu robineți cu senzori de mișcare la băi, cu becuri led cu senzori de mișcare pentru economia de apă și de curent, cu compostor și spațiu de colectare a bateriilor uzate și a hârtiei. De asemenea, elevii școlii vor beneficia de câteva ateliere de educație pentru mediu pe teme importante cum ar fi: ecologizarea, colectarea selectivă, risipa alimentară etc.

                                                                 Comunicat de presă

 4 școli din județul Cluj vor deveni mai eco și-și vor reduce amprenta de carbon

 

Asociația Life Education for All a demarat o nouă ediție a proiectului “ECO-Școala” prin care va reduce impactul negativ asupra mediului prin îmbunătățirea infrastructurii existente în 4 școli partenere din județul Cluj: Școala Gimnazială Băișoara, Școala Profesională Răscruci, Școala Gimnazială “Emil Isac” Cluj Napoca și Școala Gimnazială Călățele.

Timp de 6 luni, 1239 de elevi și 141 de cadre didactice vor beneficia de activitățile proiectului: formare în educația de mediu și educația outdooor pentru profesori, ateliere de educație de mediu pentru elevi, activități de colectare și reciclare a deșeurilor, activități de voluntariat și excursii într-o arie protejată sau parc natural pentru a vedea cât de importante sunt protejarea unor reliefuri sau a unei faune și flore pe cale de dispariție.

Cele 4 școli vor fi dotate cu robineți cu temporizator și corpuri de iluminat led cu senzori de mișcare pentru creșterea eficienței energetice, echipamente pentru colectarea selectivă, reciclarea și gestionarea eficientă a deșeurilor. De asemenea, prin amenajarea unei grădini experiențiale și îmbunătățirea spațiilor verzi prin plantarea de arbori și flori și prin crearea spațiilor de învățare în curtea școlilor ne dorim să crească numărul de activități școlare în aer liber. Prin aceste măsuri dorim să reducem amprenta de carbon a școlilor și să promovăm un comportament responsabil față de mediu în rândul elevilor.

Proiectul „ECO-școala” este finanțat în cadrul programului „Adoptă un Proiect” care a fost inițiat de ING Bank România în anul 2013 și își propune să sprijine organizațiile non-profit, pe de o parte, și implicarea angajaților în cauze sociale, pe de altă parte. Astfel, banca a susținut până acum 77 de proiecte, cu finanțare totală de peste 1,2 milioane de euro, exclusiv în baza susținerii, jurizării și votului echipei sale.

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.

Mai multe informații despre Life Education for All găsiți pe www.lifeeducationforall.org

Mai multe informații despre „Adoptă un proiect” găsiți aici  ING Bank România dă startul unei noi ediții a programului “Adoptă un Proiect”