+4 0727 648 946

Artă pentru sănătatea copiilor

Ateliere de art terapie pentru copiii bolnavi cronic

Detalii proiect

Timp de 3 ani de zile, zeci de voluntari au petrecut cate 6 ore/săptămână deruland ateliere de art-terapie pentru copii și terapie de grup pentru părinții acestora în cadrul secțiilor de oncopediatrie și nefrologie din cadrul clinicii Pediatrie 2 și în cadrul Clinicii de Psihiatrie Infantilă din Cluj Napoca.

Beneficiari:Sute de copii bolnavi cronic și părinții lor internați în clinicile Pediatrie 2 și Psihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Copii din Cluj Napoca.
Perioada:2017 - 2020
Echipa:Zeci de voluntari

Povestea proiectului

Am început acest proiect când l-am cunoscut pe Cristi, un copil de 8 ani bolnav de cancer care-și petrecea copilăria în spital și era deja internat de aproape 4 luni cand l-am intalnit noi. Am realizat că nu putem face foarte multe pentru a alina suferința fizică și dorul de casă al acestor copii dar am făcut puținul care a ținut de noi. 

Cu ajutorul a zeci de voluntari, am petrecut jucandu-ne cu sute de copii bolnavi cronic internați pe secția de oncopediatrie și nefrologie la clinica Pedi 2 și cu cei internați în Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj cate 2 ore, de 3 ori pe saptamană timp de mai bine de 2 ani. Și nu a fost doar asta, am fost atenți la nevoile lor și, în măsura în care am putut, ne-am îngrijit de ele, fie ca a fost vorba de a ajuta financiar sau material familia, de a plăti pentru anumite tratamente sau a le cumpăra copiilor ce aveau nevoie în spital.

Realizand că povara unei boli grele nu e doar a lor ci și a părinților lor, cu ajutorul voluntarei noastre dragi Georgeta Petrovan am derulat și ședințe de consiliere psihologică pentru aceștia. A fost un proiect pe cat de greu de dus pe atat de împlinitor.

Mulțumiri

Asociația Niște Oameni, membrii grupului “Donatori de suflet” care contribuie recurent pentru proiectele noastre.