+4 0727 648 946

Educație pentru viață

Educație pentru viață

Este primul proiect al nostru, îl facem anual și am reușit să avem pană acum 7 ediții în care au participat zeci de voluntari și 150 de tineri din sistemul de protectie pe care i-am ajutat să-și descopere și valorifice potențialul. Pe o parte dintre acești tineri i-am susținut financiar pe toată perioada facultății fiind bursieri LEFA și acum sunt pe picioarele lor. Și suntem mandri de asta!

Cum a ajuns proiectul în atenția noastră?

În cadrul acestui proiect colaborăm cu DGASPC-urile din țară care ne recomandă tineri din sistemul de protecție a copilului care au potențial intelectual pentru a-si urma studiile și cu care organizăm o tabără de o săptămână în care lucrăm intensiv cu ei cu echipa de voluntari specialiști (coachi, psihologi, terapeuti, formatori) pentru a-i ajuta să se cunoască mai bine, pentru a lucra la stimă de sine și la imaginea pe care o au despre ei înșiși și pentru a le identifica talentele. Cu o parte dintre aceștia vom lucra în sistem “coaching” și după tabără astfel încât să le menținem dorința și să-i sprijinim acolo unde este necesar pentru a-și urma studiile universitare.

Este singura lor șansă pentru a-și depăși condiția și de a rămâne în grija statului pana la 26 de ani. Astfel, la 18 ani sau când termină școala, acești tineri ajung pe străzi sau să se descurce singuri și foarte mulți dintre ei se pierd iar majoritatea nu vor face o facultate.

Sponsori

Netmatch