+4 0727 648 946

Educație pentru suflet

Tabără pentru copiii bolnavi cronici

Detalii proiect

Cu copiii bolnavi cronic pe care i-am cunoscut prin proiectele “ACASĂ” și “Artă pentru sanatatea copiilor” am făcut 3 ediții ale acestei tabere în care ne-am dorit ca ei să uite pentru o săptămână de boala lor și că sunt “altfel” decât alți copii. Au fost însoțiți în tabere de cate unul dintre părinți și au avut activități foarte diverse cu câțiva voluntari specializați in psihologie, kinetoterapie, art-terapie și activități cu copii.

Beneficiari:Peste 50 de copii bolnavi cronic împreună cu părinții lor
Perioada:2017 - 2018 - 2019
Echipa:Vera Dan, Cristina Varo, Ioana Palacean, Alina Lungu, Cristiana Eltrayan, Oana Mîndruț, Marius si Livia Jurca

Povestea proiectului

Am cunoscut sute de copii bolnavi cronic prin intermediul proiectelor noastre în spital iar numitorul lor comun a fost ca toți își doreau o copilărie ca a altor copii: cu multă joacă și cu prieteni alături; ceea ce boala le-a răpit. 

Așa ne-a venit ideea taberei “Educație pentru suflet”, pe care am reușit să o organizăm 3 ani la rand, oferindu-le o săptămână de bucurie, relaxare, amintiri frumoase, oportunitatea de a-și face noi prieteni și copiilor și mamelor acestora. În ultimii 2 ani, din cauza pandemiei nu am mai organizat-o dar este un proiect la care nu vrem să renunțăm.

Media

Mulțumiri

Familiei Simona și Dan Baciu pentru găzduirea taberei și lui Aurelian Baciu pentru ajutor. Mulțumim Netmatch și Alis și zecilor de donatori persoane fizice care au făcut posibil acest proiect.