+4 0727 648 946

InnoMate – Inovație pentru viitor

Detalii proiect

InnoMate – Inovație pentru viitor vizează un impact de lungă durată și abordează o metoda integrată de intervenție, intervenind în special în rândul tinerilor, dar și al cadrelor didactice, prin formare și dezvoltare de noi competențe și abilități care să le ajute în lucrul cu elevii.

Prin InnoMate- Inovație pentru viitor, proiect derulat in parteneriat cu Fundatia United Way Romania:

  • Oferim servicii de consiliere în carieră pentru liceeni
  • Dezvoltăm abilitățile antreprenoriale, softskills și metacompetențe pentru liceeni aflați în situație de dezavantaj social și/ sau economic
  • Creștem accesul cadrelor didactice la specializare în domeniul consilierii vocaționale și al dezvoltării abilităților antreprenoriale.
Beneficiari:54 de copii de la Colegiul Tehnic Ana Aslan
Perioada:2024
Echipa:Profesori din cadrul liceului

Asociația Life Education for All în parteneriat cu Fundația United Way Romania, a derulat în perioada februarie-iulie 2024 proiectul InnoMate – Inovație pentru viitor pentru 50 de elevi de clasa a X-a de la Colegiul tehnic “Ana Aslan” din Cluj. Proiectul vizează un impact de lungă durată și abordează o metodă integrată de intervenție, atât în rândul tinerilor, dar și al cadrelor didactice, prin formare și dezvoltare de noi competențe și abilități care să-I ajute să-și aleagă o meserie sau să devină antreprenori după terminarea școlii.

Cei 50 liceeni au beneficiat de servicii de consiliere și orientare în carieră. După ce au fost testate cu instrumente abilitate, au beneficiat de ședințe de consiliere individuală și de grup care au avut drept scop pe lângă cunoașterea unor aspecte de legislație a muncii, pregătirea portofoliului de angajare, cunoașterea strategiilor de căutare a unui loc de muncă și simularea unui interviu de angajare.

De asemenea, cei 50 de elevi au parcurs o serie de ateliere care le-au dezvoltat abilitățile antreprenoriale și i-au ajutat să-și dezvolte propria idee de afacere până în stadiul de prototip pe care l-au prezentat în cadrul unei competiții la finalul proiectului.

De-a lungul celor 6 luni de derulare a proiectului, în fața elevilor au venit să le vorbească despre ce înseamnă antreprenoriatul, 5 antreprenori din domenii diferite și, de asemenea, au avut posibilitatea să interacționeze în cadrul unor activități de job shadowing cu reprezentanți din cadrul a 2 mari companii din Cluj Napoca: Farmec și Terapia.

Proiectul InnoMate – Inovație pentru viitor, i-a ajutat pe elevii implicați să-și cunoască mai bine propriile aptitudini, să învețe despre legislația muncii, să-și dezvolte abilitățile de antreprenori și să afle mai multe informații despre piața muncii și interviul de angajare.

Mulțumiri

Fundației United Way