+4 0727 648 946

Învață să ajuți!

Voluntariat

Detalii proiect

Am făcut acest proiect de service learning 2 ani la rând cu 50 de studenți din cadrul a 7 facultăți din Cluj Napoca cu care am făcut sesiuni de formare în ceea ce privește voluntariatul, ideea de service learning și inovarea socială, le-am prezentat ong-uri din Cluj și le-am intermediat să voluntarieze în cadrul acestora.

Beneficiari:peste 50 de tineri
Perioada:2017 - 2018

Povestea proiectului

Ideea de service learning am preluat-o din sistemul de educație universitară din SUA unde, încă din anii 70 studenții la facultatile de Drept, Medicină, Asistență Socială fac obligatoriu o practică de service learning în fiecare an de facultate pentru ca ei au înțeles că nu-i suficient să-i pregătească dpdv teoretic ca specialiști și că a nevoie și să-și dezvolte empatia, dorința de a ajuta, capacitatea de a comunica mai bine cu oamenii aflați în nevoie.

Am trimis adresa către toate facultățile din Cluj și am primit cateva zeci de aplicații din partea studenților. Am lucrat 2 ani la rând cu peste 50 de studenți de la 7 facultăți din Cluj pe care i-am pregătit pentru a voluntaria în cadrul a 3 ong-uri din Cluj. O parte din ei au rămas voluntari și după finalizarea proiectului.

Mulțumiri

Consiliul Județean Cluj, Hotel Hilton Cluj, Facultatea de Sociologie Cluj