+4 0727 648 946

Detalii proiect

Beneficiari:122 de copii din mediul rural sau urban mic
Perioada:2022 - Prezent
Echipa:Oana Mîndruț, 6 profesori de la cele 2 școli beneficiare

Este un proiect de dezvoltare a literației la copiii din clasele I-VI din școala gimnazială Octavian Goga și din cadrul Liceului Tehnologic Vlădeasa Huedin prin activități de educație nonformală derulate de-a lungul a 8 luni de zile.

Povestea proiectului

În 2022 ne-am alaturat acestui proiect finanțat de Fundația United Way, fiind partenerii care îl implementează cu 122 de copii din 2 școli din județul Cluj deoarece credem foarte mult în rolul educației nonformale și în necesitatea creșterii nivelului de literație al copiilor.

În perioada martie-noiembrie 2023, Asociația Life Education for All a derulat a doua editie a proiectului “Aventură prin lectură”, proiect finanțat de Fundația United Way Romania. În cadrul acestuia, 124 de elevi din clasele 0-VI de la Școala Generală “Octavian Goga” din Ciucea și de la Școala Generală “Liviu Rebreanu” din Cluj Napoca au participat fiecare la 32 de ateliere de educație nonformala în care și-au îmbunătățit capacitatea de literatie, adică abilitatea de a identifica, înțelege, exprima și crea concepte, sentimente, opinii atât verbal cât și în scris sau altfel spus capacitatea de a comunica și a stabili conexiuni cu alte persoane.

Colaborăm foarte bine cu profesorii coordonatori din Școala Gimnazială Octavian Goga din Ciucea și din Liceul tehnologic Vlădeasa din Huedin care fac săptămânal câte 2 ore de activități nonformale cu elevii. În cadrul proiectului, s-au dotat și școlile cu tabureti, cărți și mobilier pentru învățarea outdoor.

Mulțumiri

Fundația United Way România